Polityka prywatności

Polityka prywatności na stronach elingwista.com

Zgodnie z art 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27.04.2016 informujemy, iż:

1. Administratorem danych osobowych jest eLingwista M. Zimny, ul. Kujawska 10/2 30-042 Kraków;
2. Dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia odpowiedzi na zapytane przesłane w formularzu zgłoszeniowym zgodnie z art. 6 RODO;
3. W sprawach związanych z Pani/Pana danymi osobowymi oraz uzyskaniu informacji proszę o kontakt poprzez formularz kontaktowy podając jako temat wiadomości „DANE OSOBOWE”;
4. Odbiorcą danych osobowych będą pracownicy lub współpracownicy eLingwista będący zaangażowani w wykonanie dla Państwa usługi lub zlecenia;
5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat;
6. Dane będą przetwarzane zgodnie z RODO oraz polskimi przepisami w zakresie ochrony danych osobowych:
a) w celu wystawienia faktury i dokumentów dostarczenia przedmiotu umowy,
b) dla celów wypełniania obowiązków podatkowych, w zakresie rachunkowości jak i sprawozdawczości finansowej,
c) w celu monitorowania spłaty należności i dochodzenia roszczeń
7. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
8. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.
9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa ich podania skutkuje niemożnością zawarcia umowy i realizacji zamówień.

JAKIE DANE O TOBIE ZBIERAMY:

Dane podawane przez Ciebie przy wysłaniu zgłoszenia: Wypełniając formularz zgłoszenia zostaniesz poproszony o podanie imienia i nazwiska, adresu email, telefonu oraz (opcjonalnie) swojego identyfikatora Skype. Dane te posłużą pracownikom naszego Biura Obsługi Klienta do kontaktu z Tobą. Dane zbierane automatycznie: Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są anonimowo dane statystyczne dotyczące Twojej wizyty, np. typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

W JAKI SPOSÓB WYKORZYSTUJEMY TWOJE DANE:

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Podane przez Ciebie dane zostaną wykorzystane do kontaktu z Tobą w celu umówienia Cię na lekcje próbną lub kurs. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a elingwista będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W JAKI SPOSÓB BĘDZIEMY SIĘ Z TOBĄ KONTAKTOWAĆ:

Jeżeli wysłałeś zgłoszenie w celu zapisania się na lekcje próbną możemy się kontaktować z Tobą mailowo, poprzez Skype lub telefonicznie w podanych przez Ciebie godzinach.

WYKORZYSTANIE CIASTECZEK (“COOKIES”):

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Używanie ciasteczek nie powoduje zagrożenia bezpieczeństwa dla Twojego komputera.

KONTAKT:

Firma zbierająca dane: eLingwista M. Zimny, ul. Kujawska 10/2, 30-042 Kraków, Polska. eLingwista M.Zimny jest właścicielem marki elingwista.
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.